Wajong-Vacature.nl

Informatie, vacatures en meer voor mensen met een Wajong of doelgroepregistratie

Home

'Gezocht verkopers in de mode' UWV, Modeteam en Aventus slaan de handen ineen

Logo

 

Modeteam is specialist in het inzetten van personeel in de Modebranche. De invulling van goede kandidaten wordt steeds moeilijker. Door het hele land is Modeteam op zoek naar geschikte kandidaten. In de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noordwest Veluwe heeft Modeteam de samenwerking opgezocht met UWV en MBO-school Aventus, richting Detailhandel. 21 mei 2019 is deze samenwerking bezegeld met het tekenen van een intentieovereenkomst.

UWV gaat op zoek naar kandidaten met de juiste competenties en een passie voor mode. Modeteam in samenwerking met Aventus leidt de kandidaten in twee maanden op, waarna ze een baan aangeboden krijgen door Modeteam. Op dit moment volgen 12 kandidaten de opleiding en zullen 11 juni hun certificaat in ontvangst nemen. 'Als dit in Stedendriehoek en Noordwest Veluwe naar tevredenheid is afgerond, wil ik dit project graag uitbreiden. Op het moment kan ik in Nederland wel tachtig kandidaten plaatsen', aldus Ludo Tissingh, directeur van Modeteam.

Eisen aan verkoopmedewerkers veranderen

Taken en competenties van werknemers in de detailhandel veranderen. Personeel met expertise wordt alsmaar belangrijker. Het is belangrijk dat verkopers weten waar producten en materialen vandaan komen. Ook kennis over duurzaamheid wordt relevanter. Daarnaast is klantgerichtheid van belang en wordt er vaker gevraagd naar sociaal vaardige medewerkers. Deze veranderingen in het vakgebied worden allemaal meegenomen in de opleiding die de kandidaten aangeboden krijgen.

Samenwerking bezegeld

De intentieovereenkomst die vanmiddag getekend is, is erop gericht dat Modeteam, UWV en Aventus samen ervoor zorgen dat in de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe eind 2019 minimaal zestien arbeidsplaatsen zijn ingevuld met werkzoekenden. Deze kandidaten zijn getraind tot modeprofessional. Eind 2019 zal er voor 2020 een nieuwe doelstelling worden geformuleerd.

Van links naar rechts: Jos van Deursen (Aventus), Marianne Lentz (UWV) en Ludo Tissingh (Modeteam)