Wajong-Vacature.nl

Informatie, vacatures en meer voor mensen met een Wajong of doelgroepregistratie

True Price berekent: arbeidsparticipatie loont

 Investeren in sociale arbeidsparticipatie door bedrijven loont.

Een baan draagt bij aan een beter leven, zowel voor de werkende als zijn omgeving. Welzijn en welvaart van deelnemers nemen toe. De kosten van gemeenten gaan omlaag en de inkomsten van het Rijk omhoog. Effecten die lang aanhouden, omdat mensen vanuit werk gemakkelijker doorstromen naar ander werk. Dit blijkt uit berekeningen van sociale onderneming en onderzoeksbureau True Price in opdracht van grondstoffen- en energiebedrijf Meerlanden.

Lees meer: True Price berekent: arbeidsparticipatie loont

ARBEIDSGEHANDICAPTEN MET EEN WERK-WENS: NOORD-BRABANT BIJ TOP 3

Op het onafhankelijke online platform maakerwerkvan.nu kunnen werklozen met een arbeidshandicap kenbaar maken wat voor werk ze willen, en waar.

Vervolgens gaat het team van maakerwerkvan.nu (allen mensen die zelf een arbeidshandicap hebben) kosteloos aan de slag om daar een werkgever bij te vinden die zijn of haar netwerk wil openstellen. De teller staat nu op 450 ingediende ‘wensen’. Drenthe heeft met totaal 10 wensen (2%) de laagste opkomst. Noord-Brabant hoort bij de top drie met totaal 75 wensen (17%). Zuid-Holland is koploper met 100 wensmakers met een arbeidshandicap (22%). Opvallend is ook het snel groeiende aantal werkgevers dat bereid is om mensen met een arbeidshandicap een duwtje te geven op de arbeidsmarkt.

Lees meer: ARBEIDSGEHANDICAPTEN MET EEN WERK-WENS: NOORD-BRABANT BIJ TOP 3

Jetta Klijnsma is niet van plan de bezuiniging op de Wajong

PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma is niet van plan de bezuiniging op de uitkering voor jongeren met een Wajong terug te draaien.

Jetta KlijnsmaVanochtend zei PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk op BNR dat de bezuiniging van bijna 10 procent teruggedraaid moet worden. Maar Klijnsma maakt er geen hard punt van bij de onderhandelingen met de VVD over de nieuwe begroting die het demissionaire kabinet moet maken.

Lees meer: Jetta Klijnsma is niet van plan de bezuiniging op de Wajong

</